Arrière pays - inlandet bakom kusten

I inlandet bland bergen bakom den smala kusten kryllar det av små pittoreska medeltidsbyar med charmiga boenden. Här njuter du av lavendel- och rosmarindoftande promenader och tillbakalutat filosofierande på pensionatet eller på byns torgkafé. I dessa vackra och rofyllda omgivningar sjunker man njutningsfullt in i det lite långsammare tempot med långa, utsökta måltider, boulespel och avslappnat småprat. På marknadsdagen kan du strosa bland stånden med typiska provensalska produkter och låta sinnena fyllas av dofter av ostar, korvar, lavendeltvål och olivolja. När andan faller på, kan du besöka någon av regionens hundratals vingårdar och provsmaka deras lokala rosévin.

Château L'Arnaude - Lorgues
En riktig pärla för vin- och livsnjutare med plats
för grupper på upp till 16 personer!

Denna mycket välskötta vindomän ligger i nästan overkligt vackra, fridfulla omgivningar med panoramautsikt över vinfält, kullar och grönska,
4 km från Lorgues.

Vindomänen har en nyrenoverad "bastide" från 1700-talet på över 400 m² för upp till 16 personer med 7 sovrum, 7 badrum, fullt utrustat kök och egen pool med poolhouse. Bastiden ligger lite avskilt från huvudbyggnaden och vinkällaren, vilket borgar för fridfulla kvällar, god nattsömn och härliga, lugna provensalska frukostar på uteplatsen. Hyrs endast ut veckovis.

Här finns också ett nybyggt, fristående hus för 2 vuxna och 2 mindre barn med självhushåll och en stor terrass. Detta hus går att hyra årsvis!

Den 30 hektar stora domänen inbjuder till avkopplande promenader bland vinfälten. Efteråt kan du prova Château l'Arnaudes prisbelönta viner i vinkällaren och passa på att lära dig om produktion av traktens Côtes de Provence under ledning av en oenolog.

Detaljerad info >>

Lorgues är regionens vin- och matby "par excellence" med ett stort antal gourmetrestauranger och prisbelönta vingårdar. Byn har ett idealiskt läge mellan stränderna i Saint Tropez-bukten, Fréjus och det vackra, dramatiska Gorges du Verdon (populärt kallat Europas Grand Canyon). Du bor också nära flera av regionens mest pittoreska och välbevarade medeltidsbyar, som Cotignac och Tourtour (650 möh) - klassad som en av Frankrikes vackraste byar. 
Från Lorgues kommer du enkelt till landsväg RN7 som går längs hela kusten och även till motorvägarna.
Marknaden i Lorgues är en av de största och populäraste i departementet och hålls på tisdagsförmiddagar.

La Grande Lauzade - Le Luc en Provence
Prisbelönt pensionat med 4 chambres d'hôtes och en amerikansk långfärdsbuss från 1960-talet omgjord till familjerum (!).

Fantastiskt välskött och karaktärsfullt boende i vackra historiska byggnader med anor ända från 1100-talet.
La Grande Lauzade har ett lugnt läge bland pinjeträd och vinfält, drygt 4 km från byn Le Luc en Provence.
Detaljerad info >>

Le Luc en Provence har ett idealiskt läge mellan stränderna i Saint Tropez-bukten, Fréjus och det oerhört vackra Gorges du Verdon (populärt kallat Europas Grand Canyon). Byn ligger mitt i knutpunkten mellan motorvägarna A7 (Nice-Marseille) och A57 (Toulon), och vid RN7 som går över Mauresbergen till kusten. Här går bussar och tåg inte lika ofta som närmare kusten, och egen bil är nästan ett måste. Men det går också att ta sig från Nice eller Marseille till Le Luc med buss eller tåg och sedan komma överens med värdparet om hämtning / lämning. Marknaden i Le Luc hålls på fredag-förmiddagar och är ett populärt nöje bland lokalbefolkningen (inklusive ägaren till denna webbplats!).

La Maison de Rocbaron - Rocbaron
Oslagbart läge bakom höga stenmurar i byns hjärta
och bara några steg från en utmärkt restaurang.

Här finns 5 chambres d'hôtes i en varsamt och vackert restaurerad herdebostad från 1800-talet i en härlig trädgård med en stor pool (14x7m). I frukosten ingår hemlagade marmelader och hembakat bröd som serveras i skuggan under platanerna på terrassen.
La Maison de Rocbaron serverar tables d'hôtes
på begäran på lördagkvällar. Öppet från påsk till början av november. Detaljerad info >>

Rocbaron har ett idealiskt läge mitt i departementet Le Var, Sydfrankrikes främsta roséregion. Här är du nära vackra vandringsleder, ett myller av vingårdar och huvudvägarna till stränderna kring Toulon, St Tropez-bukten och det inre av Provence (med Gorges du Verdon). Den lilla lugna byn ligger inbäddad bland kullarna bakom kusten, omgiven av skogar med pinje, kastanjeträd och stenek. På en kulle (500 m.ö.h) ligger ruinerna efter ett feodalslott från 1100-talet. Panoramautsikten mot Iles d'Or (de Gyllene öarna), Alpes du Sud och kusten är magnifik.
Marknaden hålls på söndagsförmiddagar.
Egen bil är ett måste, även om det går sporadiska bussar till grannbyarna och ner till kusten.

Clos Geraldy
- Saint Maximin la Sainte Baume

Ett fridfullt paradis med autentisk provensalsk atmosfär.

Clos Geraldy har ett idealiskt läge nära Saint-Maximins livliga centrum och 25 minuter med bil från stränderna och havsvikarna kring Cassis och Marseille och Aix-en-Provence.
 
Detta B&B ligger på 1 hektar stora marker med egna vinfält, olivträd och härligt doftande lavendel.

De 3 dubbelrummen ligger i ett annex avskilt från huvudbyggnaden och med utsikt över en pool omgiven av solstolar. Här finns också en stor bubbelpool, ett exklusivt hamam, ett litet gym och ett massagerum.

I frukosten ingår bland annat hemlagad sylt och juice på vindruvor från de egna vinfälten som ligger på båda sidor om poolen. Detaljerad info >>

Saint-Maximin la Sainte Baume är en liten livlig stad vid foten av berget Sainte Baume, precis mittemellan Medelhavet och de södra Alperna. Härifrån är det nära till allt! Det är bara 34 km längs motorvägen till Aix-en-Provence och knappt 30 minuter med bil till kustpärlorna Cassis och Bandol. Det tar en kvart med bil till naturreservatet Sainte Baume med sin unika flora och fauna med arter både från Medelhavsnaturen och de södra Alperna.

Stadsbilden domineras av den imponerande Maria Magdalena-basilikan - "en av kristenhetens tre viktigaste gravar". I centrum finns också många historiska kristna och judiska byggnader med sevärda konstverk.

Gågatorna i den äldsta stadsdelen är fyllda med charmiga butiker, caféer och restauranger, och på onsdagsförmiddagar hålls en populär bymarknad med ett stort utbud av lokalprodukter.

Bastide Avellanne - Besse sur Issole
Exklusivt renoverat chambres d'hôtes och flera gîte (fristående studior) i vackra 1600-talsbyggnader på
3 hektar stora marker. Det är 2,5 km till den charmiga byn Besse-sur-Issole i hjärtat av departementet Le Var. Tables d'hôtes serveras flera kvällar i veckan i restaurangmiljö.

Här finns en stor uppvärmd pool med en solterass och egen tennisbana. De ovanligt stora och luftiga rummen och sviterna har mycket elegant, provensalsk inredning. Detta B&B ligger mitt bland vinfält och fantastiska naturstigar. Detaljerad info >>

Besse sur Issole är en typisk medeltidsby inbäddad bland pinjeträd, timjan och rosmarin mitt emellan Brignoles (15 km) och Le Luc (15 km). Runt byn finns 800 hektar med vinfält och en 4 hektar stor naturlig sjö som ger behövlig svalka under sommaren. Det går en vacker promenadstig runt sjön, och från 1500-talskapellet på kullen Quinis (600 m) ovanför dalen har man enastående panoramautsikt.
I byns centrum finns 7 fontäner, varav en från romartiden, och charmiga caféer och restauranger.
I grannbyn Flassans (4 km) hålls en traditionell provensalsk marknad på fredagar. Det går bussar några gånger per dag till Hyères på kusten, och till grannbyarna Gonfaron, Pignans och Flassans.