Matsalen och loungen

Bastide Avellanne
- Besse-sur-Issole

Vår exklusiva provensalska pärla Bastide Avellanne ligger på 3 hektar stora privata marker, alldeles i slutet på en 2,5 km lång smal grusstig. Paret Valentina och Steve driver här sitt B&B med tables d'hôtes sedan 4 år tillbaka i en enastående vackert restaurerad huvudbyggnad ("bastide") och ett separat provensalskt hus. I den stora trädgården med olivträd och medelhavsblommor finns en härlig solterass med en uppvärmd pool, tennisbana och ett utomhusschack.

Bastide Avellannes huvudbyggnad från 1600-talet har en fantastisk gemensam salong med öppen spis, matplatser och en veranda med stora fönster mot trädgården. En halvtrappa upp ligger det proffsiga köket, där Valentina - som den italienska hon är! - skapar sina måltider med kulinariska lokala specialiteter (förbokning krävs). I huvudbyggnaden ligger ovanligt rymliga rum, familjesviter och lägenheter, alla med varsitt stort badrum. Det finns även ett annex med 2 separata studiolägenheter för självhushåll.

Den stora uppvärmda (april-oktober) utomhuspoolen har ett poolhouse med dusch, bar och en terrass med solstolar.

Det går också att hyra en fristående yogastudio (eller för konsthantverkskurser etc.) med ett litet pentry och ett sovloft.

Wi-Fi, sängkläder och handdukar ingår i alla priser. I priserna för chambres d'hôtes ingår också provensalsk frukost, luftkonditionering / värme och städning.

Valentina och Steve pratar båda utmärkt engelska och hjäper gärna till med att ordna utflykter och till exempel vinprovningar (för grupper).

PRISER & VILLKOR

Bastide Avellanne erbjuder tables d'hôtes med hemlagade luncher/middagar med fasta menyer flera dagar i veckan. Valentina har ett nära samarbete med byns vingårdar, grönsaksodlare och bagare och är en utmärkt kock - så missa inte detta! Helpension går också att ordna. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Lågsäsong: 1 april - 15 juli
Högsäsong: 16 juli - 30 september

Rum Van Gogh, Gauguin och Matisse:
Elegant inredda rum för 2 personer med dubbelsäng eller enkelsängar och eget stort badrum. Pris per natt inkl. en kopiös provensalsk frukost.
Lågsäsong: 160€
Högsäsong: 190€

Sviter Cezanne och Toulouse:
Sviterna består av 2 anslutande sovrum och eget badrum, och är avsedda för 2 vuxna och 2 barn. Pris per natt för hela sviten inkl. en kopiös provensalsk frukost.
Lågsäsong: 210€
Högsäsong: 260€

Gîte Montand:
Lägenhet med 2 sovrum, badrum och ett elegant vardagsrum med stora terrassdörrar ut mot en liten möblerad, privat uteplats. Det finns också ett litet komplett utrustat kök, en bäddsoffa och en platt-TV. Montand är avsedd för 2 vuxna och 2 barn. Pris per vecka inkl. sängkläder och handdukar men utan frukost och städning (kan beställas mot tilläggsavgift).
Lågsäsong: 1190€
Högsäsong: 1690€

Gîte Manet:
Charmig lägenhet med 1 stort sovrum, badrum med stor dusch och ett elegant vardagsrum med en öppen spis, ett litet välutrustat kök och en platt-TV. Det finns också en liten uteplats med bord och stolar. Gîte Manet är avsedd för 2 vuxna och 2 barn. Pris per vecka, inkl. sängkläder och handdukar men utan frukost och städning (kan beställas mot tilläggsavgift).
Lågsäsong: 1090€
Högsäsong: 1590€

Gîte Fernandel och Brel:
Studiolägenheter för 2 personer i ett separat provensalskt hus 20 meter från huvudbyggnaden. Dessa två lägenheter har varsitt stort och ljust sovrum med dubbelsäng, luftkonditionering / värme, ett litet pentry, ett badrum och en liten privat, möblerad terrass som vetter mot trädgården.
Pris per vecka, inkl. sängkläder och handdukar men utan frukost och städning (kan beställas mot tilläggsavgift). Lågsäsong: 690€
Högsäsong: 990€

Förskottsbetalning och deposition:
Du bokar genom att erlägga 30 % i handpenning via banköverföring eller med kreditkort. Handpenningen återbetalas inte vid avbokning.
Avbokningsreglerna varierar beroende på beloppet för bokningen, men för alla bokningar gäller att vid avbokning inom 15 dagar före ankomsten, utebliven ankomst eller tidigarelagd avresa debiteras 100% av totalbeloppet.
Slutbetalning erläggs 30/60 dagar före ankomsten via banköverföring eller med kreditkort.

Övriga villkor:
För rummen är minimum 2 nätter. Extrasäng för barn upp till 2 år kostar 20€ per dag och för barn upp till 12 år 40€ per dag. Du får specialpris om du bokar en hel vecka. Om ni är ett helt sällskap och vill ha hela boendet för er själva (minst 14 personer), ges också specialpris.
Värdparet Valentina och Steve

Hälsosam och god mat är en absolut nödvändighet för oss och en oumbärlig del i balansen vi vill uppnå här. Vi använder bara nyttiga och färska ingredienser i all vår matlagning, och serverar främst biologiska viner från trakten. Vi hoppas kunna skämma bort våra gäster med våra provensalska och italienska smaker, de ljuvliga omgivningarna och vår fantastiska region som har så mycket att erbjuda de som söker något extra. Välkomna!
Hälsningar, Linn