Den gemensamma terrassen utanför B&B-byggnaden.

Le Clos Geraldy
- Saint-Maximin
la Sainte Baume

Vår provensalska pärla B&B Le Clos Geraldy har ett rofyllt läge några minuter med bil från Saint-Maximin la Sainte Baumes livliga centrum.

Värdparet Thierry och Myane driver här ett charmigt B & B med 3 enkelt och stilrent inredda rum för 2 personer med egen terrass och utsikt över en stor säsongsöppen pool. Rummen ligger i en separat byggnad, något som många uppskattar eftersom man kan komma och gå som man vill utan att behöva passera värdparets egen bostad.

Rummen har eget badrum med helkaklad dusch, hårtork, en platt-TV och te- och kaffebricka. Det finns fläkt på rummen (ingen luftkonditionering). Du har också tillgång till Wi-Fi.

Några steg från gästrummen ligger en byggnad med ett stort och vackert hamam, ett litet gym med en löpbana och en träningscykel, en stor bubbelpool och ett massagerum. Hälsofaciliterna ingår i rumspriset och värdparet har kontakt med en diplomerad massör för den som vill unna sig en härlig massage.

Poolen är omgiven av massor med lavendelbuskar, palmer och olivträd. Några meter längre bort på båda sidor om poolen ligger Clos Geraldys egna vinfält. Men de tillverkar inget vin utan använder druvorna till sina hemlagade sylter och juicer till frukosten.

I vackert väder (mer regel än undantag!) serveras frukosten på den stora takövertäckta terrassen som förbinder värdparets hus med B&B-delen. Här finns också ett utrustat sommarkök med kylskåp, tallrikar och bestick, mikrovågsugn, kaffebryggare och rinnande vatten, för den som vill laga en enklare måltid.

På tomten finns också en boulebana och en intim, liten möblerad träterass - "Kiosque d'Amour" - för de som vill koppla av i avskildhet från solstolarna runt poolen.

Thierry och Myane ägnar en stor del av sin lediga tid under lågsäsong åt att leta efter speciella utflykter, vandringsleder och undangömda, mindre kända platser att besöka. Och de talar inte bara om var guldkornen ligger utan ger dig också detaljerade väganvisningar på papper, på både franska och engelska, så att du slipper åka vilse. 

Utöver franska talar värdparet även engelska, italienska och lite tyska.

PRISER & VILLKOR

Lågsäsong: Från 1 oktober till 30 april,
utom från 22 december till 3 januari

Högsäsong: Från 1 maj till 30 september
och från 22 december till 3 januari

Maj, juni och september accepteras bara bokningar om minst 2 nätter. Juli och augusti är minimum 4 nätter.
(På strödagar mellan andra reservationer kan det gå att boka färre dagar. Hör efter med oss.)

Rum Orange:
Rummet ligger i markplanet med direkt utgång till en egen uteplats i söder som vetter mot den stora gemensamma möblerade terrassen. Här finns eget badrum med stor kaklad dusch, hårtork, platt-TV, WiFi och en kaffe- och tebricka. Sängarna går att ställa ihop eller isär. Pris per natt för 2 gäster inkl. stor frukost.
Lågsäsong: 98€ (80€ för 1 person)
Högsäsong: 124€ (116€ för 1 person)

Rum Beige:
Rummet ligger i markplanet med direkt utgång till en egen uteplats i söder som vetter mot den stora gemensamma möblerade terrassen. Här finns eget badrum med stor kaklad dusch, hårtork, platt-TV, WiFi och en kaffe- och tebricka. Sängarna går att ställa ihop eller isär. Pris per natt för 2 gäster inkl. stor frukost.
Lågsäsong: 98€ (80€ för 1 person)
Högsäsong: 124€ (116€ för 1 person)

Rum Rouge:
Rummet ligger en trappa upp och har en egen balkong med bord och stolar och vacker utsikt över den stora trädgården och poolen i söder. Här finns eget badrum med stor kaklad dusch, hårtork, platt-TV, WiFi och en kaffe- och tebricka. Sängarna går att ställa ihop eller isär. Pris per natt för 2 gäster inkl. stor frukost.
Lågsäsong: 98€ (80€ för 1 person)
Högsäsong: 124€ (116€ för 1 person)

Förskottsbetalning och deposition:
Du bokar genom att erlägga 50 % i handpenning via banköverföring eller kreditkort. Handpenningen återbetalas inte vid avbokning. Vid tidigarelagd avresa debiteras hela totalbeloppet. Slutbetalning erläggs vid ankomsten i kontanter eller med kreditkort.

Övriga villkor:
Under högsäsong tar Clos Geraldy emot barn 3-18 år bara om man bokar alla 3 rum. Under lågsäsong tas alla barn emot. Barn under 3 år är välkomna och det går att låna en resesäng. Alla utrymmen är rökfria. Husdjur accepteras på begäran.

Poolen är tillgänglig kl. 9-20 och hälsofaciliterna med spapool och hamam kl. 10-19. Thierry och Myane tar emot gäster kl. 17-21 eller efter överenskommelse. Avresa sker kl. 8-12.
Värdparet Jeanne och Guy

Vi vill erbjuda våra gäster en fridfull, harmonisk och hemtrevlig miljö utan konstlade överdrifter och påkostade oväsentligheter. Till oss kommer man för att koppla av i trevligt sällskap och njuta av de fantastiska och lugna omgivningarna. Efter att ha rest runt i världen i 30 år, fann vi denna plats som är vårt paradis på jorden och som vi vill dela med oss av. Vänlighet, tillmötesgående, kulturell öppenhet och utbyte människor emellan är våra ledord./ Thierry och Myane