La Grande Lauzade
- Le Luc en Provence

Vår provensalska pärla La Grande Lauzade valdes 2013
till en av Frankrikes bästa chambres d'hôtes av Figaro Magazine.

La Grande Lauzade andas historia med sina gamla, rustika stenväggar, byggda på ruinerna efter ett 1100-talskloster. Den vackra, ståtliga byggnaden har varit i Corinnes familjs ägo i fyra generationer, och fram till för bara ett tiotal år sedan tillverkade familjen vin här. Ägarna är måna om att bevara den charmiga gammaldags atmosfären och använder föremål från svunna tider i inredningen. I matsalen är det gamla bondköket intakt med vedspis och mässingsgrytor, och i det enastående vackra gamla stenvalvet, där inomhuspoolen ligger, står den gamla vinpressen kvar där den har stått sedan 1877.

På detta B&B finns allt: en stor uppvärmd (april-oktober) utomhuspool i trä, en bubbelpool (37 grader året runt), en inomhuspool (29 grader året runt) i ett otroligt vackert stenvalv med stämningsfull belysning, ett litet välutrustat gym (med bl a en PowerPlate och infraröd bastu) och terrasser med solstolar. I salongen finns ett biljardbord och en stor platt-TV med hemmabiosystem. Det finns också en liten lekplats för barnen. Gäster har tillträde till allt detta utan extra kostnad.

I priserna ingår också en stor provensalsk hemlagad frukost, lakan, handdukar, morgonrock, tofflor och städning, luftkond-itionering/värme och ett litet kylskåp på rummet med gratis drycker. Det finns även te och kaffe vid inomhuspoolen, Wi-Fi i hela byggnaden och en internetdator i salongen.

Speciellt för La Grande Lauzade är också att rummen är utrustade med olika typer av moderna, ergonomiska madrasser. Här sover du på latex, minnesskum eller vattenmadrasser med fiberdämpning!

Thierry och Corine tipsar gärna om sevärdheter och utflykter
i området. Båda två pratar dessutom utmärkt engelska.
Har man tur kör Thierry en jamsession också, han spelar i band och både han och Corinne är stora musikälskare.

Det finns 4 stora temainredda rum i huset och en amerikansk skolbuss inredd som ett annorlunda familjerum (!).

PRISER & VILLKOR

La Grande Lauzade erbjuder 2-dagars paket med övernattning och olika tillägg efter gästernas önskemål, som massage, vingårdsbesök, äventyrspark eller en utflykt i bussen (ja, den rullar fortfarande!) till Formel 1-banan i Le Luc en Provence med restaurang och barnpool. Kontakta oss med ditt önskemål så återkommer vi med priser.

Priserna gäller per natt för 2 personer.

Le Bus & Breakfast:
Charmig amerikansk skolbuss med tidstypisk inredning för 2 vuxna och 2 barn (minst 10 år och max 1,60 m!). 
Det finns en mindre dubbelsäng (140 cm bred) med en ultrabekväm hybridmadrass (vatten + minnesskum) längst in i bussen och 2 enkelsängar för barnen. Sällskapsdelen har en platt-TV, en stor soffa och ett kylskåp för drycker. 
Det lilla pentryt med vask är inte avsett för matlagning (men frukost ingår i priset, som för ett vanligt B&B-rum). Badrummet har ett sittbadkar med dusch och en båttoalett. Utanför bussen finns en träterrass med egen bubbelpool för 2 personer.
Pris första natten: 200€ + 50€ per barn
Andra natten: 150€ + 40 € per barn
Följande nätter: 120€ + 30 € per barn 

Rum Les Mélomanes:
Hela 40 m2 stort traditionellt provensalskt rum på första våningen i sydläge med luftkonditionering och en dubbelsäng (180 x 200 cm) med högteknologisk hybridmadrass. Fantastiskt skön, allergivänlig och hygienisk säng med ett latexlager över en vattenmadrass med dämpande fibrer och minnesskum, som ger både kropp och själ en djup rogivande sömn.
Här finns också en stor balkong med härlig utsikt över vinfälten och bergen i öster.
Rummet är inrett i ett musiktema med referenser till värdparets stora passion för musik.
Rummet har ett stort eget badrum med ett bubbelbadkar, en separat dusch och toalett.
Pris första natten: 180€
Andra natten: 150€
Följande nätter: 120€

Rum Cabernet:
Charmigt luftkonditionerat rum på 2:a våningen med inredning från början av 1900-talet. Rummet har en dubbelsäng och en enkelsäng. Badrummet har dusch och ett bubbelbadkar.
Pris första natten: 160€
Andra natten: 140€
Följande nätter: 120€

Rum Cabernet-Syrah:
Är ni upp till 5 personer kan ni hyra 2 anslutande rum - rum Cabernet och rum Syrah med en dubbelsäng byggd på ett podium.
Pris första natten: 160€ + 50€ per extra person
Andra natten: 140€ + 40€ per extra person
Följande nätter: 120€ + 30€ per extra person

Rum Rond'O:
Stort rum på 2:a våningen med snedtak och luft- konditionering. Sängen är rund (2,30 m i diameter!) och
har en vattenmadrass av senaste teknologin med dämpande fibrer och temperaturreglering för individuell komfort. Här lovar vi att du får ditt livs godaste sömn! Rummet är inrett med detaljer från vintillverkningen på La Grande Lauzade. Badrum med badkar och dusch.
Pris första natten: 180€
Andra natten: 150€
Följande nätter: 120€

Rum Le Temps Modernes:
Ligger på 2:a våningen med extra vacker utsikt mot Maures-bergen över vinfälten. Vintageinredning i "industristil", tillägnad en släkting som erhöll ingenjörsdiplom 1888. En modern platt-TV finns också. Dubbelsängen har en madrass med minnesskum av högsta kvalitet. Stor helkaklad dusch och toalett.
Pris första natten: 160€
Andra natten: 140€
Följande nätter: 120€

Förskottsbetalning och deposition:
Du bokar genom att erlägga handpenning 30-50 % av totalkostnaden (eller minimum 1 natt) via banköverföring. Handpenningen återbetalas inte om du avbokar 4 veckor eller mindre före ankomst. Vid tidigare avbokning återbetalas delar av handpenningen. Vid ev. tidigarelagd avresa sker ingen återbetalning. Slutbetalning erläggs i kontanter vid ankomsten (ej kreditkort).

Övriga villkor:
Ankomst är kl. 16.30 - 19.30 och avresa senast kl. 12. Tidig ankomst och/eller sen avresa är möjligt mot tillägg. Kontakta oss för information.
Värdparet Thierry och Corinne med sina två barn.

Att bo på chambres d'hotes är nog det mest autentiska sättet att uppleva en region på. Dina värdar är människor med rötter i trakten och med ett passionerat intresse för sin region och dess produkter. Vi skulle inte drömma om att köpa vårt frukostbröd hos någon annan än byns traditionella bagare, till exempel, och yoghurten är hemlagad efter familjerecept. Så rusa inte igenom här
som om det bara vore ett standardhotell - ge dig själv tid att njuta av allt vi erbjuder på La Grande Lauzade och i den fantastiska regionen!