Charmig uteplats på La Maison de Rocbaron

La Maison de Rocbaron
- Rocbaron

Vår provensalska pärla La Maison de Rocbaron ligger bakom höga stenmurar mitt i medeltidsbyn Rocbaron. Jeanne och Guy lämnade fiskbranschen i Paris för drygt 10 år sedan och bestämde sig för att restaurera denna autentiska gamla herdebostad för att driva sitt B&B och tables d'hôtes. Hit kommer man för att uppleva Jeannes kokkonst och Guys hembakade bröd och passion för naturvandringar. Pratar du inte franska går det också bra med engelska, tyska, spanska eller luxemburgiska!

I den stora trädgården finns en härlig möblerad terrass i skuggan under platanträden och en stor pool med solstolar. Värdarna tillhandahåller bestick och allt som behövs om man vill njuta av en härlig, lång picknick-lunch med produkter du inhandlat i byn eller på marknaden. Egen, privat parkering erbjuds också.

I mitten av huset ligger en gemensam salong med bibliotek, gästdator och sköna sittplatser. Här finns också ett litet kylskåp med drycker och en te- och kaffebricka. Från salongen når man 3 av gästrummen i samma plan, och en trappa upp ligger ytterligare ett rum. Det femte gästrummet nås via en trappa från terrassen och har en egen uteplats. Alla rum har eget badrum, toalett, Wi-Fi och luftkonditionering/ värme. Observera att rummen inte har tv.

I priserna ingår en kopiös provensalsk frukost med Jeannes egna marmelader och Guys hembakade bröd.

Värdparet tipsar gärna och med stor entusiasm om utflykter, vandringsleder och vingårdsbesök. Det går också att beställa massage på rummet av en diplomerad massageterapeut.

Jeanne och Guy bjuder på en välkomstdryck när ni anländer.

PRISER & VILLKOR

Maison de Rocbaron erbjuder tables d'hôtes med hemlagade middagar på begäran på lördagar (aperitif, förrätt, huvudrätt, ost, dessert, kaffe och vin).

Jeanne använder färska, biologiska produkter från marknaden och lagar helst fisk och skaldjur.
Priset är 40€ per vuxen och 20€ per barn. Du kan också beställa gourmetmåltider, romantiska middagar eller andra speciella måltider. Kontakta oss för mer information.

Lågsäsong: april, oktober
Mellansäsong: maj, juni, september
Högsäsong: juli, augusti

Rum Caline:
Rummet ligger lite avsides på övervåningen (brant gammal trappa upp) och har vitmålat trägolv, en dubbelsäng och ett modernt badrum med dusch. Calîne betyder kram, smekning på franska, ett namn som på ett bra sätt avspeglar rummets mysiga, intima känsla. Pris per natt för 2 gäster inkl. stor provensalsk frukost.
Lågsäsong: 98€
Mellansäsong: 108€
Högsäsong: 118€

Rum Amicale:
Ljust, vackert rum i gult och vitt, påminner om en målning av Van Gogh. Dubbelsäng och ett stort badrum med kaklad dusch. Pris per natt för 2 gäster, inkl. stor provensalsk frukost.
Lågsäsong: 100€
Mellansäsong: 110€
Högsäsong: 120€

Rum Bourgeoise:
Husets gamla "master bedroom" med utsikt över trädgården. Originalklinkers, en dubbelsäng och ett mycket stort badrum med badkar från 20-talet, dusch och dubbla handfat. Separat toalett. Pris per natt för 2 gäster inkl. stor provensalsk frukost.
Lågsäsong: 100€
Mellansäsong: 110€
Högsäsong: 120€

Svit Honorine:
Här ingår en egen terrass med utsikt mot ruinerna Saint Sauveur. Sviten har en dubbelsäng, ett badrum med stor dusch och toalett, samt en sitthörna. Kan bokas för upp till
4 personer (priser, se övriga villkor). Pris per natt för 2 personer inkl. stor provensalsk frukost.
Lågsäsong: 110€
Mellansäsong: 120€
Högsäsong: 130€

Svit Eugénie:
Svit med den gamla heredebostadens charm och autentiska känsla. Dubbelsäng, stort badrum med rymlig dusch och toalett samt sitthörna. Kan bokas för upp till 5 personer (priser, se övriga villkor). Pris per natt för 2 personer inkl.
stor provensalsk frukost.
Lågsäsong: 110€
Mellansäsong: 120€
Högsäsong: 130€

Förskottsbetalning och deposition:
Du bokar genom att erlägga 30 % i handpenning (vid bokning av 1 eller 2 nätter hela beloppet) via banköverföring. Handpenningen återbetalas vid avbokning längre än 45 dagar före ankomst. Vid tidigarelagd avresa debiteras 100% av totalbeloppet, om rummet inte blir uthyrt till annan gäst. Slutbetalning erläggs vid ankomsten i kontanter. Det går inte att betala med kreditkort.

Övriga villkor:

Extrasäng kostar 30€ per dag inkl. frukost (barn upp till 1 år 10€, barnsäng fås på begäran). Alla utrymmen är rökfria. Husdjur accepteras inte. Jeanne och Guy tar emot anländande gäster kl. 17-19 (eller enl. överenskommelse).
Värdparet Jeanne och Guy

Vi älskar att träffa människor från olika delar av världen och dela med oss av allt det vi njuter av i vår underbara region: god och nyttig mat, vacker fridfull natur och historiska omgivningar. / Jeanne och Guy