Rivieran - från Menton
till Saint-Tropez och Marseille

Längs den berömda, soldränkta Rivieran i Sydfrankrike ligger mytomspunna städer som Marseille, Nice och Monaco, men också mindre och lugnare orter som Hyères, Cassis och Cagnes-sur-Mer. Här får du närheten till havet och ett brett kulturutbud året runt med museer, gallerier och evenemang. Våra bed & breakfast ligger tillräckligt nära stadens eller byns centrum för att du ska kunna njuta av det stora utbudet, men samtidigt lugnt och fridfullt med naturen och det provensalska livet in på knuten.

L'Amandari - Plan de la Tour (Sainte Maxime)
Flera chambres d'hôtes, en separat villa för familjer/grupper och en renoverad prärievagn från 30-talet (!) i en stor, lummig trädgård.
Ovanligt privilegierat läge i vackra omgivningar på gångavstånd från en typisk provensalsk by, och samtidigt bara några kilometer från Medelhavet.
Detaljerad info >>

Plan de la Tour ligger bland Mauresbergen vid Golfe de Saint Tropez. Det är en liten lugn by, inbäddad bland vinodlingar och vacker natur. Det finns ett tiotal caféer och restauranger med uteserveringar under platanerna på torget mitt i byn. Mycket pittoreskt och äkta sydfranskt! Det är bara 8 km till butikerna och stränderna i Sainte Maxime, och därifrån går färjor över bukten till Saint Tropez. Det går lokalbuss mellan Plan de la Tour, Sainte Maxime (20 min) och tågstationen i Les Arcs (1 h), med förbindelser till Nice, Fréjus/Saint Raphael och Marseille. Har man hyrbil tar det 1-1,5 h till Nice eller Marseille längs betalmotorvägen A7.

Bastide Selva - La Garde Freinet (St Tropez)
Fem exklusiva chambres d'hôtes för 2 personer samt en svit för 4 personer på en stor, välskött egendom, bara 15 minuters promenad från byn La Garde Freinet. Två av dubbelrummen ligger i ett separat hus i en avskild del av den stora trädgården, och är idealiska för en familj eller vänner som vill bo lite för sig själva. De övriga dubbelrummen och sviten ligger i huvud-byggnaden med utsikt över en stor uppvärmd pool, solterrass och Medelhavet i fjärran mellan Maures-bergen. Här bor du drygt 30 minuter med bil från stränderna i St Tropez-bukten. Detaljerad info >>

La Garde Freinet ligger i hjärtat av Mauresbergen som erbjuder fantastiska möjligheter till vandringar i vacker, oförstörd skogsnatur med ek, kastanjeträd och parasollpinje. Från byn och ända ner till havet i Saint Tropez-bukten cirka 20 km bort, går det flera märkta leder som man även kan följa på terrängcykel eller på hästryggen.
Byn har anor från 1200-talet och har lyckats bevara mycket av sin traditionella karaktär, trots att den idag är ett populärt turistmål. Det är otroligt avkopplande att strosa längs byns smala gränder med namn från förr, mellan de gamla stenhusen och fram till det stora torget kantat av restauranger och caféer. Här kan man slå sig ner och njuta av något gott med byns specialitet ”crème de marron” (kastanjekräm).
I La Garde Freinet finns också många konstgallerier med verk av bildkonstnärer som lockats hit av ljuset och de vackra omgivningarna. På toppen av en kulle ligger lämningarna efter den ursprungliga medeltidsbyn och ett fort. Härifrån har man hisnande panoramautsikt över södra Alperna, Medelhavet och Maures-bergen.

Domaine de la Broquière 
- Pierrefeu-du-Var

Mycket charmigt B&B med lugnt och öppet läge nära både Mauresbergen och kustpärlor som Hyères, Le Lavandou och Bormes Les Mimosas.
Här finns flera dubbelrum, en familjesvit och två charmiga prärievagnar inredda som dubbelrum. Domänen är också vinproducent och serverar tables d’hôtes (hemlagade middagar) på begäran i förväg.
På terrassen framför huset kan du koppla av i den stora poolen med vidsträckt utsikt över vinfälten och Mauresbergen i fjärran.
Ägarna ingår också i departementes nätverk för ridturism, och kan ordna ridturer. Det är cirka 2 km till byns centrum med affärer, caféer och restauranger. Detaljerad info >>

Pierrefeu-du-Var utgör porten till det vackra Maures-massivet i departementet Le Var och är i första hand känt för sina kvalitetsviner som prouduceras på fälten runt byn. Byn ligger uppflugen på en skogsbeklädd kulle, bara 4 km från motorvägen och 15 minuters bilresa från de magnifika sandstränderna i Hyères, mittemot Îles d'Or (Gyllene öarna) med Porquerolles och Notre-Dame som utnämts till Europas vackraste strand.
Toulon är enkelt att nå via motorväg A57 eller huvudled N97 och D14 från grannbyn Cuers.

Floden Réal Martin rinner genom byn och bidrar till den lummiga grönskan man njuter av i solen under lata, heta eftermiddagar på uteserveringarna. Vill man röra på benen strosar man med fördel genom byn och beundrar dess fontäner, kyrkan St Jaques le Majeur och kapellet.  
På höjderna precis utanför byn kan man utforska historiska lämningar från antiken som le Castellas,
le Peyrac et les Quatre Termes.
De stora skogsområdena runtomkring erbjuder obegränsade möjligheter till fantastiska natur-vandringar längs vinfält och promenadstigar. De mest energiska kan promenera ända ner till havet (15 km).

Bastide Château Montage - Pierrefeu-du-Var
Nyöppnat charmigt B&B i en renoverad provensalsk "bastide" med en härlig innergård med pool och ett exklusivt spa. Denna familjegendom från 1700-talet erbjuder table d'hôtes på begäran. Lugnt, lantligt läge men nära kustpärlor som Le Lavandou, Hyères och halvön Giens.

Här bor du mitt bland vinfält i ljusa och luftiga gästrum med frukost till konkurrenskraftiga priser.

Det är cirka 2 km till byns centrum med affärer, caféer och restauranger. Detaljerad info >>

Les Amandiers - Saint Paul de Vence (Cannes)
Fyra eleganta, rymliga chambres d'hôtes (varav 2 med eget pentry) i en stor, typiskt sydfransk villa med pool och trädgård. Otroligt vackert och lugnt läge 25 minuters promenad (knappt 2 km) från den berömda konstnärsbyn Saint Paul de Vence.
Detaljerad info >>

Saint Paul de Vence är en pittoresk, välbevarad medeltidsby med vindlande trånga gränder uppe på en höjd precis bakom Rivieran. Här bor du mindre än 25 km från Antibes, Grasse, Cannes och Nice. St Paul de Vence är framför allt känt som Rivierans främsta konstnärsby, med massvis med små gallerier, konstutställningar, gatukonstnärer och små, charmiga konstnärsbutiker. Byn är som gjord för långsamt flanerande i solskenet bland allt det vackra och intressanta. När man blir trött i benen slår man sig ner på någon av de många uteserveringarna och njuter av en äkta provensalsk långlunch. Vill man se sig omkring och inte har egen bil, går det lokalbussar till alla större turistmål i departementet, och till havet.