Bastide Château Montage

Bastide Château Montagne
- Pierrefeu-du-Var

Detta B&B är en nyöppnad pärla för den som söker lugn och ro med utsikt över vinfälten och den omgivande naturen i Provence. Här bor du knappt 20 km från sandstränderna vid Hyères. 

Bastide Château Montagne ligger på 13 hektar stora marker, varav hälften utgörs av gårdens egna vinfält. Denna familje-egendom från 1700-talet har renoverats med varsam hand
för att idag erbjuda 3 vackra gästrum med frukost samt 5 gîtes för självhushåll.

Paret Candy och Alexandre driver B&B-boendet i samarbete med Candys bror som sköter den intilliggande vingården. Familjen producerar eget rött, vitt och rosé med namnet "Château Montagne" under AOC-appelationen Côte de Provence. Gårdens eget vin serveras till de hemlagade måltider som dukas upp under pergolan på terassen eller i den vackra matsalen inomhus (det går dock inte att köpa vinet på plats).

Vill du äta lunch på boendet kan du ordna picknick på den härliga terrassen om du har med dig engångstallrikar, glas och bestick, och plockar av borden efter dig.

Den stora poolen är uppvärmd från maj till slutet av september, och öppen fram till kl. 20.00 på kvällarna. Det finns också ett exklusivt spa med plats för 6 personer och bastu. Vill man hålla sig i form finns det även en motionscykel och en roddmaskin. Är ni en större grupp, finns det även en stor öppen sal med vackra stenväggar och takbjälkar för möten, kurser och dylikt.

Den ljusa matsalen i huvudbyggnaden är inredd med ekmöbler och har ett fantastiskt 3 000-liters saltvatten-akvarium. Det finns även ett allrum till gästernas förfogande med bekväma fåtöljer, sällskapsspel, böcker och te- och kaffefaciliteter.

Städning under vistelsen erbjuds endast för vistelser över 1 vecka. WiFi, sängkläder och handdukar ingår i alla priser.
En stor provensalsk gratis frukost serveras på den charmiga innergården. För gîte ingår inte frukost.

PRISER & VILLKOR

Bastide Château Montagne erbjuder tables d'hôtes med hemlagade middagar under hela säsongen. Priset inkl. ett glas av domänens eget vin är 25 €/vuxen.

Candy lagar också gärna större menyer för speciella tillfällen på begäran, att avnjutas i goda vänners lag eller
i avskildhet på rummet. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

Högsäsong:
24 april - 30 oktober samt 23 december - 3 januari. Resten av året räknas som lågsäsong.

Rum Fanny:
Charmigt 14 m² stort rökfritt rum i beigea och gröna toner med röda inslag. Sängen är 140 cm bred. Här kan du servera dig te och kaffe utan extra kostnad medan du njuter av den fridfulla utsikten över terrassen och grönskan runtomkring. Rummmet har ett eget öppet duschrum och en privat toalett utanför rummet, några trappsteg ner. TV, hårtork, badprodukter, handdukar och badrockar ingår. Du får också handdukar till poolen och spaet. Pris inkl. provensalsk frukost.

Lågsäsong: 1 natt - 68€, 3 nätter - 200€, 7 nätter - 430€ Högsäsong: 1 natt - 85€, 3 nätter - 240€, 7 nätter - 5360€

Rum Manon:
Detta 24 m² stora rökfria rum är inrett i naturnära färger och har vackra stenväggar och tidstypiskt klinkergolv. Här finns en romatisk 160 cm bred himmelssäng i smidesjärn. Rummet har även en liten sitthörna med en vacker soffa, som kan användas som säng för ett barn under 12 år. Det finns en TV och gratis te- och kaffefaciliteter. Badrummet är utrustat med en dusch med ljusterapi. Toaletten ligger separat.
Hårtork, badprodukter, handdukar och badrockar ingår.
Du får också handdukar till poolen och spaet.
Pris inkl. provensalsk frukost.

Lågsäsong: 1 natt - 99€, 3 nätter - 280€, 7 nätter - 624€ Högsäsong: 1 natt - 129€, 3 nätter - 368€, 7 nätter - 813€ Tillägg för 1 barn under 12 år: 8€

Svit Josephine:
Joséphine är en svit i ljusa färger med utsikt över poolen och vinfälten. Här finns ett 13 m² stort sovrum med en 160 cm bred säng. I anslutning till sovrummet finns ett 32 m² stort vardagsrum med TV, gratis kaffe- och tefaciliteter och en soffa/säng för 1 barn under 12 år. Badrummet är utrustat med badkar och toalett. Hårtork, badprodukter, handdukar och badrockar ingår. Du får också handdukar till poolen och spaet. Pris inkl. provensalsk frukost.

Lågsäsong: 1 natt - 130€, 3 nätter - 370€, 7 nätter - 819€
Högsäsong: 1 natt - 145€, 3 nätter - 413€, 7 nätter - 913€ Tillägg för 1 barn under 12 år: 8€

Gîte för självhushåll
På egendomen finns även 5 lite enklare inredda lägenheter som hyrs ut veckovis. Lägenheterna är ca 35 m² stora och avsedda för 2-5 personer. De ligger i markplan eller på övre våningen i tvåvåningshus med tillhörande uteplatser. Kontakta oss för prisuppgifter.

Förskottsbetalning och deposition:
Du bokar genom att erlägga 30 % i handpenning via banköverföring. Handpenningen återbetalas inte vid utebliven ankomst eller avbokning inom 15 dagar före ankomsten.
Slutbetalning erläggs vid ankomsten i kontanter.

 
Värdparet Valentina och Steve

Vi vill att vårt Bed & Breakfast ska vara en lugn och idyllisk oas som ger tillfälle till avkoppling och social samvaro, gärna över en hälsosam provensalsk måltid och ett gott vin. Omgivningarna och vår underbara region erbjuder så många möjligheter till att bara vara och att njuta av den vackra naturen omkring oss. Välkomna!
/ Candy och Alexandre