B&B La Broquière

La Broquière
- Pierrefeu-du-Var

Detta nyrenoverade B&B är en lite annorlunda pärla för den som söker lugn och ro i ett öppet läge med utsikt över Mauresbergen i fjärran. Här bor du mitt bland värdparets
egna biologiskt odlade vinfält och mindre än 20 minuter med bil från sandstränderna vid kustorter som Hyères (Frankrikes sydligaste badort).

Gårdens vindruvor används till kooperativets vin som serveras till middagarna och som går att köpa i byn, cirka 2 km bort.
 
La Broquière är inte inrett som ett traditionellt provensalskt hus, utan har en mer minimalistisk inredning med konstnärliga inslag i form av statyer i Picassostil och vackert målade citat på trappstegen upp till övervåningen. Detta är ett mycket stilfullt, elegant och lugnt boende.

Barnfamiljer är välkomna, och barnen brukar uppskatta alla leksaker, gungan och djuren som bor på plats (en åsna, en get, hundar och katter).

Här finns en stor möblerad terrass med en uppvärmd pool (1,50 m på djupaste stället), en jacuzzi och en liten putting green på konstgräs.

I huset finns 3 luftkonditionerade dubbelrum en trappa upp och 1 familjesvit (för upp till 5 personer) i markplan på sidan av huset. Dessutom finns det 2 prärievagnar inredda som dubbelrum och med vidsträckt utsikt över vinfälten.

I det stora, luftiga allrummet finns en TV-hörna, en matsalsdel och bekväma soffor framför en öppen spis.

Utöver hemlagad frukost som ingår i alla rumspriser serveras också tables d’hôtes (hemlagade gemensamma middagar) alla kvällar på begäran 24 timmar i förväg. 

WiFi, sängkläder och handdukar ingår i alla priser.

Värdparet Katherine och Bruno är mycket måna om att göra gästernas vistelse så lyckad som möjligt, och hjälper till att planera utflykter och aktiviteter. De har ett stort bibliotek med turistinformation om Provence och delar gärna med sig av sina egna hemliga tips på sevärdheter utanför turiststråken.

Ägarna ingår också i departementes nätverk för ridturism,
och kan ordna ridturer och ta emot hästar över natten.

PRISER & VILLKOR

La Broquière serverar tables d'hôtes med hemlagade gemensamma middagar under hela säsongen (på begäran minst 1 dygn i förväg). Katherine och Bruno använder bara färska lokala ingredienser, och i måltiderna ingår gårdens eget vin producerat i bykooperativet. Middag (inkl. vin) kostar 30€ per person.

Under juli och augusti gäller minimum 3 nätters vistelse.

För djur (hund, katt och häst) tillkommer 10€ per dag
i extra kostnad.

Dubbelrum:
En trappa upp från allrummet ligger 3 dubbelrum med eget badrum med stor dusch och utsikt över poolen, terassen och omgivningarna med vinfält och Mauresbergen i fjärran.
Rummen har en platt-TV, gratis WiFi och luftkonditionering.

Pris: 95€ per natt för 2 personer (inkl. provensalsk frukost)

Familjesvit:
Denna stora familjesvit ligger på sidan av huset i markplan, och har en egen möblerad uteplats precis vid kanten av vinfälten. Här finns ett större sovrum med 1 dubbelsäng och ett mindre sovrum för barn/tonåringar. Sviten har en platt-TV, gratis WiFi, luftkonditionering och eget badrum med dusch. 

Sviten går också att ansluta till ytterligare ett mindre sovrum (med dörr emellan) för en 5:e gäst.  

Pris för 2 personer: 130€ per natt (inkl. provensalsk frukost)
Pris för 3-4 personer: 150€ per natt (inkl. provensalsk frukost)
Pris för 5 personer: 170€ per natt (inkl. provensalsk frukost)

Prärievagn "Roulotte"
Det finns 2 mysigt inredda prärievagnar med 1 dubbelsäng, eget badrum med dusch och egen möblerad uteplats med utsikt över vinfälten.

Pris: 110€ per natt för 2 personer (inkl. provensalsk frukost) 

Förskottsbetalning och deposition:
Du bokar genom att erlägga 30 % i handpenning via banköverföring. Handpenningen återbetalas inte vid utebliven ankomst eller avbokning inom 15 dagar före ankomsten.
Slutbetalning erläggs vid ankomsten i kontanter.

 
Värdparet Valentina och Steve

Vi bor i en lugn och vacker miljö omgiven av vinfält, plataner och olivträd som lockar till upplevelser av alla de slag, framför allt till matupplevelser med goda, hälsosamma och nyttiga produkter. För oss är det ett stort nöje att laga, servera och äta i sällskap med våra gäster och goda vänner! Våra table d'hôtes-middagar brukar vara uppskattade, trevliga stunder med givande samtal.
/Katherine och Bruno